Sposób przygotowania:
Faszerowana cukinia z mięsem i groszkiem
Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w małe plasterki czosnek.Do cebuli i czosnku dodać mięso mielone i podsmażyć.W osobnym naczyniu ugotować ryż ,odcedzić dodać do mięsa.Groszek zblanszować i również dodać do mięsa.Na końcu dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać do połączenia się składników i chwilkę podsmażamy.Całość doprawiamy do smaku solą ,kucharkiem i pieprzem ziołowym dość pikantnie. Cukinię przekroić wzdłuż,wydrążyć miąższ z nasionami.Połówki cukinii napełnić farszem mięsnym i zapiekać w piekarniku o temperaturze 190 st około 1 h.15 min przed końcem wyjąć z piekarnika i na górę zetrzeć żółty ser i włożyć do ponownego zapieczenia.