Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Faszerowana kolorowa papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo apetyczne faszerowane papryczki.

Faszerowana kolorowa papryka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana kolorowa papryka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana kolorowa papryka
Papryki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Cebulę obrać i pokroić. Zeszklić cebulę na odrobinie margaryny. Boczek oraz łopatkę ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Gotowe mięso pokroić na kawałki (z boczku odkroić skórę) i zmielić na maszynce do mielenia mięsa wraz z cebulą. Do mięsa wbić jajko, dodać ryż i przyprawy. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Gotowym farszem wypełniać papryczki, przykryć wierzchy. Papryki układać w szerokim rondlu, podlać wodą spod gotowania mięsa i dusić pod przykryciem około 30-40 minut (co jakiś czas można papryczki przewrócić na drugą stronę). Gotowe papryczki wyłożyć na talerze.
Faszerowana kolorowa papryka
Papryki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych.
Faszerowana kolorowa papryka
Gotowe mięso pokroić na kawałki (z boczku odkroić skórę) i zmielić na maszynce do mielenia mięsa wraz z cebulą.
Faszerowana kolorowa papryka
Do mięsa wbić jajko, dodać ryż i przyprawy. Dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Faszerowana kolorowa papryka
Gotowym farszem wypełniać papryczki, przykryć wierzchy. Papryki układać w szerokim rondlu, podlać wodą spod gotowania mięsa i dusić pod przykryciem około 30-40 minut