kaha87ha

kaha87ha

Kucharz
[Przepisów: 16]

Faszerowane conchiglie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest to pomysł na spaghetti w inaczej.

Faszerowane conchiglie

Składniki:

Faszerowane conchiglie

 

  • 1 paczka makaronu conchiglie (duże muszle)
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka chili
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • starty ser żółty (ilość według uznania)
  • ulubiony sos do spaghetti
  • Potrzebne przyrządy:
  • deska do krojenia
  • nóż
  • naczynie żaroodporne
  • łyżka
  • łyżeczka
  • tarka

Sposób przygotowania:

Faszerowane conchiglie
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso smażymy na 1 łyżce oleju i odkładamy do miski. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i szklimy na 1 łyżce oleju, dodajemy do mięsa. Kiedy mięso wystygnie dodajemy do niego bułkę tartą, jajka, przyprawy i mieszamy. Przy pomocy łyżeczki faszerujemy makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym polanym odrobina oleju. Posypujemy serem żółtym i zapiekamy aż ser się roztopi. Podajemy z sosem. SMACZNEGO!!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk :)