Sposób przygotowania:
Faszerowane kanie
Oczyścić kanie, dokładnie wypłukać, usunąć trzony. Kapelusze kani posolić
Przeznaczone na farsz grzyby drobno pokroić i udusić z cebulą uprzednio pokrojoną w krążki.
Przygotować sos beszamelowy (masło, mąka, mleko), połączyć go z uduszonymi grzybami przeznaczonymi na farsz, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Kapelusze kani wypełnić grzybowym farszem, następnie zapiec w żaroodpornym naczyniu
Tak przygotowanym farszem wypełnić kapelusze kani i zapiec w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym przez 15-20 min.
Zapieczone kanie podawać z ryżem lub kaszą
Przeznaczone na farsz grzyby drobno pokroić i udusić z cebulą uprzednio pokrojoną w krążki.
Przygotować sos beszamelowy (masło, mąka, mleko), połączyć go z uduszonymi grzybami przeznaczonymi na farsz, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Kapelusze kani wypełnić grzybowym farszem, następnie zapiec w żaroodpornym naczyniu
Tak przygotowanym farszem wypełnić kapelusze kani i zapiec w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym przez 15-20 min.
Zapieczone kanie podawać z ryżem lub kaszą