Sposób przygotowania:
Faszerowane łódeczki ziemniaczane
Ziemniaki wymyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić. Cebulę, czosnek, paprykę pokroić w kosteczkę, marchew zetrzeć na tarce. Na patelni podsmażyć na rumiano mięso mielone, dokładnie je podzielić i smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek oraz pokrojoną paprykę i tartą marchew, dusić aż warzywa lekko zmiękną. Podlać ok. 1/4 szklanki wody, dodać koncentrat oraz przyprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami i sosem sojowym. Ziemniaki obrać cienko ze skórki, przeciąć na połówki, wydrążyć łyżeczką. Do ziemniaków nałożyć sporą porcję farszu, wyrównać. Ułożyć ziemniaki na blasze i posypać tartym serem. Zapiec ok. 20 min. w temp. 180st. C.