A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Ziemniaczki faszerowane mięsem mielonym

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

świetne na rodzinny obiad,podawać ze świeżymi warzywami

Ziemniaczki faszerowane mięsem mielonym

Składniki:

Ziemniaczki faszerowane mięsem mielonym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki faszerowane mięsem mielonym
Młode ziemniaczki obieramy z cienkiej skórki i kroimy na pół wzdłuż ziemniaka ,wydrążamy środki tworząc łódeczki na farsz.
Mięso doprawiamy,dodajemy jajko i tartą bułkę,dobrze wyrabiamy masę mięsną i napełniamy nią ziemniaczki.Mięsko powinno lekko wystawać ponad wydrążenie nieco zaokrąglając ziemniak.Pieczemy w 200* do zrumienienia krawędzi ziemniaka,mięso powinno odstawać od brzegów ziemniaczanych łódek.Podajemy na gorąco.
SMACZNEGO.