Sposób przygotowania:
Ziemniaczki faszerowane mięsem mielonym
Młode ziemniaczki obieramy z cienkiej skórki i kroimy na pół wzdłuż ziemniaka ,wydrążamy środki tworząc łódeczki na farsz.
Mięso doprawiamy,dodajemy jajko i tartą bułkę,dobrze wyrabiamy masę mięsną i napełniamy nią ziemniaczki.Mięsko powinno lekko wystawać ponad wydrążenie nieco zaokrąglając ziemniak.Pieczemy w 200* do zrumienienia krawędzi ziemniaka,mięso powinno odstawać od brzegów ziemniaczanych łódek.Podajemy na gorąco.
SMACZNEGO.
Mięso doprawiamy,dodajemy jajko i tartą bułkę,dobrze wyrabiamy masę mięsną i napełniamy nią ziemniaczki.Mięsko powinno lekko wystawać ponad wydrążenie nieco zaokrąglając ziemniak.Pieczemy w 200* do zrumienienia krawędzi ziemniaka,mięso powinno odstawać od brzegów ziemniaczanych łódek.Podajemy na gorąco.
SMACZNEGO.
kinga
Powiedz czym je wydrazasz,bo wiem,ze nie jest tak latwo wydrazyc ziemniaka.
A.B.
kinga
No co Ty??Zaskoczylas mnie i to bardzo:))
nnovikaa
dommagda