mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Faszerowane , makaronowe muszle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne faszerowane muszle makaronowe.

Faszerowane , makaronowe muszle

Składniki:

Faszerowane , makaronowe muszle

 

  • 1 opakowanie muszli makaronowych
  • 300 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 100 g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 marchew
  • 50 g suszonych pomidorów w oleju
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 70 g startego sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane , makaronowe muszle
Na początku gotujemy makaron, odcedzamy a następnie rozkładamy w taki sposób by muszle przestygły i nie posklejały się. Następnie cebulę drobno kroimy i podsmażamy na gorącym oleju. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce. Piecarki oczyszamy i wraz z osączonymi pomidorami drobno siekamy. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso, pieczarki, marchewkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, majerankiem , bazylią oraz słodką papryką. Podsmażamy, aż mięso się zrumieni. Następnie wrzucamy suszone pomidory oraz natkę pietruszki. Muszle napełniamy farszem. Wierzch posypujemy serem żółtym. Makaron układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 10 minut w temperaturze około 180 stopni.

Tagi:

mięso sery ser