Sposób przygotowania:
Faszerowane , makaronowe muszle
Na początku gotujemy makaron, odcedzamy a następnie rozkładamy w taki sposób by muszle przestygły i nie posklejały się. Następnie cebulę drobno kroimy i podsmażamy na gorącym oleju. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce. Piecarki oczyszamy i wraz z osączonymi pomidorami drobno siekamy. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso, pieczarki, marchewkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, majerankiem , bazylią oraz słodką papryką. Podsmażamy, aż mięso się zrumieni. Następnie wrzucamy suszone pomidory oraz natkę pietruszki. Muszle napełniamy farszem. Wierzch posypujemy serem żółtym. Makaron układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 10 minut w temperaturze około 180 stopni.