Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Faszerowane mielone kotlety.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kotleciki smakują rewelacyjnie dzięki farszowi z pieczarek:)

Faszerowane mielone kotlety. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane mielone kotlety.

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane mielone kotlety.
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na patelni rozgrzewamy troszkę oliwy i podsmażamy farsz pieczarkowy doprawiając lekko pieprzem i wegeta i studzimy.Do mięsa mielonego wbijamy jajko,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę, troszkę bułki tartej doprawiamy pieprzem i wegetą.Z mięsnej masy formujemy placuszki na nich układamy po łyżeczce farszu i przykrywamy porcją mięsa formując kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie.Smacznego.
Faszerowane mielone kotlety.
Etap 1
Faszerowane mielone kotlety.
Etap 2