Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Faszerowane muszle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny makaron faszerowany pieczarkami i serem.

Faszerowane muszle

Składniki:

Faszerowane muszle

 

  • 16-18 sztuk makaronu conchiglioni
  • 250 g pieczarek
  • 200 g sera risotta
  • 2 cebule
  • czerwona papryka
  • 50 g szynki
  • 50 g tartego sera

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane muszle
Makaron ugotować al dente. Paprykę, cebulę, pieczarki i szynkę drobno pokrój, podsmaż kolejno na rozgrzanej patelni. Odparuj sok z pieczarek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Do ostudzonego farszu dodaj ricottę, wymieszaj. Nadziej muszle. W rondlu podsmaż cebulę i czosnek, dodaj pomidory z puszki, duś kilka minut, dopraw do smaku. Wlej sos do formy, wyłóż muszle i zapiecz ok. 15- 20 minut w temperaturze 190 stopni.