Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Faszerowane muszle makaronowe,w sosie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zamiast sera ricotta można użyć ziołowego twarożku,

Faszerowane muszle makaronowe,w sosie

Składniki:

Faszerowane muszle makaronowe,w sosie

 

  • 18szt.dużych muszli makaronowych,
  • 25dag sera ricotta,
  • 2 cebule,
  • 25dag.pieczarek,
  • 10dag.szynki,
  • 1\2czerwonej papryki,
  • 1/2żółtej papryki,
  • 1\2szkl.startego parmezanu,
  • 3 łyżki masła,
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • pieprz i sól
  • Sos;
  • 1\2litra pomidorów w zalewie,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka masła,
  • cukier,
  • chili,
  • sól

Sposób przygotowania:

Faszerowane muszle makaronowe,w sosie
Muszle ugotować wg.przepisu na opakowaniu,odcedzić i rozłożyć na ściereczce.Cebulę drobno posiekać,a paprykę i szynkę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło zeszklić lekko cebulę,dodać paprykę i szynkę i całość smażyć kilka minut.Pieczarki zetrzeć na tarce dodać do cebuli,papryki i szynki i smażyć,aż wodo odparuje.Zdjąć patelnię z ognia,dodać serek ricotta i natkę,całość przyprawić solą i pieprzem wymieszać i nadziać farszem muszle. Sos;cebulę i czosnek posiekać,podsmażyć na oliwie,następnie dodać zmiksowane pomidory oraz masło i wszystko gotować kilka minut,przyprawić i wlać sos na dno formy,włożyć muszle,posypać parmezanem i zapiekać ok.20min.w 180"C.

Tagi:

w sery sosy ser