Sposób przygotowania:
Faszerowane muszle makaronowe,w sosie
Muszle ugotować wg.przepisu na opakowaniu,odcedzić i rozłożyć na ściereczce.Cebulę drobno posiekać,a paprykę i szynkę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło zeszklić lekko cebulę,dodać paprykę i szynkę i całość smażyć kilka minut.Pieczarki zetrzeć na tarce dodać do cebuli,papryki i szynki i smażyć,aż wodo odparuje.Zdjąć patelnię z ognia,dodać serek ricotta i natkę,całość przyprawić solą i pieprzem wymieszać i nadziać farszem muszle. Sos;cebulę i czosnek posiekać,podsmażyć na oliwie,następnie dodać zmiksowane pomidory oraz masło i wszystko gotować kilka minut,przyprawić i wlać sos na dno formy,włożyć muszle,posypać parmezanem i zapiekać ok.20min.w 180"C.
Sarenka
Natala1210
Bardzo Ci dziękuje Sarenko za te miłe słowa,jest mi naprawdę bardzo miło,że moje przepisy Ci się podobają.
dommagda