mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Faszerowane papryczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne papryczki z farszem mięsno - ryżowym

Faszerowane papryczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane papryczki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryczki
Papryki muszą być dość duże , odcinamy górę i oczyszczamy z pestek , myjemy i osuszamy . Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości , odcedzamy i przekładamy do miski . Do ryżu dodajemy mięso mielone surowe , zmiażdżony czosnek , jedno jajko . Cebule obieramy i siekamy w kostkę podsmażamy na oleju . Dodajemy do masy mięsno ryżowej doprawiamy dość dobrze do smaku i mieszamy . Napełniamy nasze papryki . Wkładamy do naczynia żaroodpornego przykrywamy łebkami . Zapiekamy w piekarniku w temp : 160-170 C około 25 minut . Podajemy najlepiej polewając sosem pomidorowym lub każdym innym .
Faszerowane papryczki
Na faszerowane i przykryte w naczyniu oczekują na pieczenie
Faszerowane papryczki
Po oczyszczeniu z pestek napełniamy papryki faszem
Faszerowane papryczki
Odcinamy łebki i oczyszczamy z pestek , myjemy
Faszerowane papryczki
Tak wygląda po upieczeniu środek farszu .