batabeja

batabeja

Kucharz
[Przepisów: 10]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Faszerowane papryki z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Paprykowe szaleństwo z pasztetowym dodatkiem

Faszerowane papryki z pasztetem

Składniki:

Faszerowane papryki z pasztetem

 

  • duża papryka(kolor dowolny),
  • żólty ser,
  • pieczarki,
  • pierś z kurczaka lub indyka,
  • cebulka,
  • tłuszcz,
  • niewielka ilosć pasztetu DROP

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki z pasztetem
paryke oczyszczamy i najlepiej wybrać w sklepie taką ktora ma dość płaski dół i można ją postawić, farsz:wszystkie składniki kroimy i smażymy na patelni kurczaka,cebule i pieczarki, do chłodnego farszu dodajemy do smaku łyżke pasztetu i mieszamy całość, Farsz upychamy do środka papryki i od góry zamykamy grubym plastrem żółtego sera i do piekarnika pieczemy tak długo aż roztwopi sie ser podajemy z ryżem