Sposób przygotowania:
Faszerowane pieczarki
Z pieczarek wykręcamy nóżki. Mięso mielimy razem z cebulą, czosnkiem i nóżkami pieczarek. Dodajemy bułkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Kapelusze pieczarek wrzucamy do wrzątku na 30 sekund. Wyjmujemy, studzimy. Do każdego kapelusza wsypujemy odrobinę Ziarenek Smaku, następnie napełniamy mielonym mięsem.
Kapelusze układamy na wysmarowanej margaryną blaszce.
Ser kroimy na plasterki, następnie z każdego plasterka wykrawamy trójkąty.
Pieczarki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 25 minut. Wyjmujemy, na każdym kapeluszu kładziemy żółty ser i zapiekamy jeszcze przez ok. 5 minut tak, żeby ser się stopił.
Podajemy na ciepło.
Smacznego!
Kapelusze układamy na wysmarowanej margaryną blaszce.
Ser kroimy na plasterki, następnie z każdego plasterka wykrawamy trójkąty.
Pieczarki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 25 minut. Wyjmujemy, na każdym kapeluszu kładziemy żółty ser i zapiekamy jeszcze przez ok. 5 minut tak, żeby ser się stopił.
Podajemy na ciepło.
Smacznego!
mania
misia53
ulcia21
msewka
teresa13
smille1