Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Faszerowane skorupki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Faszerowane pastą jajeczną skorupki jajek zrumienione na maśle.

Faszerowane skorupki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowane skorupki

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane skorupki
Jajka ugotować na twardo, przy pomocy noża przekroić je w skorupkach na połówki. Wydrążyć łyżeczką jajka i posiekać drobno na desce, przełożyć do miski. Dodać posiekany szczypiorek oraz natkę, wymieszać z majonezem na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, napełnić skorupki masą jajeczną. Powierzchnię posypać bułką tartą i smażyć na rumiano na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Faszerowane skorupki
Skorupki wydrążyć i posiekać jajka ugotowane na twardo.
Faszerowane skorupki
Dodać posiekaną pietruszkę i szczypiorek.
Faszerowane skorupki
Obsypac bułką tartą powierzchnię i podsmażyć na maśle.

Tagi:

jajko tarta jajka