paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

faszerowane skrzydełka 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne skrzydełka z farszem

faszerowane skrzydełka 4

Składniki:

faszerowane skrzydełka 4

 

Sposób przygotowania:

faszerowane skrzydełka 4
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Łączymy z mięsem mielonym. Dokładnie całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem. Skrzydełka płukany, osuszamy. Następnie pozbawiamy je bardzo delikatnie kość tak aby nie uszkodzić skóry. Oprószamy je vegeta. Wcześniej przygotowanym farszem napełniamy skrzydła. Na rozgrzanym maśle podsmażamy je na zloty kolor z każdej strony. Następnie podlewamy wodą i dusimy do momentu aż będą miękkie. Następnie całość doprawiamy odrobiną mąki aby sos w którym są skrzydła zgęstniał.