Sposób przygotowania:
Faszerowane ziemniaki
Obgotowujemy ziemniaki w mundurkach, ścinamy im jedną stronę tak by "stały" i drugą-będzie to czapeczka.Wydrążamy środek.siekamy cebule i zrumieniamy ją na oleju,dodajemy posiekaną kapustę i dusimy pod przykryciem 15 minut na wolnym ogniu.Gotujemy 2 jajka na twardo, siekamy je i dodajemy do kapusty.Doprawiamy solą i pieprzem.Nadziewamy ziemniaki i przykrywamy je czapeczką.Podlewamy wodą do połowy wysokości i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 20 minut.Zrumieniamy mąkę na maśle, dolewamy mleko i wbijamy surowe jajko.Doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie miksujemy na jednolitą masę.Ziemniaki wyjmujemy z wody, polewamy sosem, posypujemy serem i pieczemy 15 minut w temperaturze 220*C.Podajemy z pokrojonymi w plasterki pomidorkami z cebulką oraz sałatą.Smacznego!