nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Faszerowane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomity i smaczny sposób na wykorzystanie ziemniaków. Mogą być podawane jako przystawka albo danie główne.

Faszerowane ziemniaki

Składniki:

Faszerowane ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaki
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w wodzie aż będą miękkie ( ale nie super miękkie). Przetnij na pół i wykrój miąższ z ziemniaka. Miąższ pokrój, dodaj jajko, ser żółty, bułkę tartą, przyprawy, pokrojony szczypiorek oraz pokrojoną szynkę. Wszystko wymieszaj i włóż farsz w wydrążone ziemniaki.

Piecz w piekarniku 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni.