Sposób przygotowania:
Faszerowany bakłażan
Nasze bakłażany przecinamy na pół. Miąższ wydłubujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy. Następnie wykłądamy na patelnie. środek bakłażanów i podsmażamy wraz z cebulą.
Odlewamy pół soku z puszki kukurydzy i pół szoku z fasoli.
W oddzielnym garnuszku Dodajemy naszą fasolę i kukurydzę razem z sokiem. Dodajemy do tego podsmażony miąższ z cebulą i mieszamy z kukurydza i fasolą. Na koniec kroimy w kostkę ogórek kiszony i wrzucamy do reszty składników. Pieprzymy, solimy. Wedle uznania.
Ugotowane warzywa wykładamy do bakłażanów. Trzemy na to na tarce o grubych oczkach ser żółty.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy przez 35 minut w sreberku .
Odlewamy pół soku z puszki kukurydzy i pół szoku z fasoli.
W oddzielnym garnuszku Dodajemy naszą fasolę i kukurydzę razem z sokiem. Dodajemy do tego podsmażony miąższ z cebulą i mieszamy z kukurydza i fasolą. Na koniec kroimy w kostkę ogórek kiszony i wrzucamy do reszty składników. Pieprzymy, solimy. Wedle uznania.
Ugotowane warzywa wykładamy do bakłażanów. Trzemy na to na tarce o grubych oczkach ser żółty.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy przez 35 minut w sreberku .