krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Faszerowany udziec z indyka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Faszerowany udziec z indyka

Składniki:

Faszerowany udziec z indyka

 

  • Ziarenka Smaku
  • Sos paprykowy
  • udziec z indyka bez skóry (około 1 kg)
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 plastry boczku wędzonego
  • 2 plastry żółtego sera
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz, zioła prowansalskie, majeranek

Sposób przygotowania:

Faszerowany udziec z indyka
Udziec rozkroić, oprószyć Ziarenkami Smaku i pieprzem. Paprykę pokroić w kosteczkę. Na mięsie rozłożyć plastry sera i boczku, posypać paprykę, uformować i obwiązać nicią. Oprószyć Ziarenkami Smaku, pieprzem, ziołami prowansalskimi i majerankiem, skropić olejem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec około 60-70 minut.
Ostudzić, pokroić na plastry i podawać z Sosem paprykowym.