szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

feta z zielonym pieprzem i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

feta z zielonym pieprzem i czosnkeim oraz cebulą, marynowana w oliwie

feta z zielonym pieprzem i czosnkiem

Składniki:

feta z zielonym pieprzem i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

feta z zielonym pieprzem i czosnkiem
Pieprz osączyć z zalewy. Fetę osączyć i pokroić w plastry (trzeba kupić fetę która łatwo sie nie kruszy, w przeciwnym razie lepiej pokroić ją w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, czosnek pokroić na cienkie plasterki a cebulę po pokrojeniu na pół plasterki przelać na sicie wrzątkiem (będzię wtedy mniej ostra). Na półmisku ułożyć fetę, na niej cebulkę i pokrojony czosnek, posypać bazylią i pieprzem oraż świeżomielonym pieprzem, całość zalać oliwą i odstawic do lodówki na kilka godzin (im dłużej tym lepiej-maximum doba). Taka feta jest świetna na przyjęcia jako zagryzka, najlepiej w towarzystwie świeżego pieczywa.

Tagi:

sery ser