misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Feta z ziołami w oliwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowany ser można przechowywać przez około 1 tydzień....

Feta z ziołami w oliwie

Składniki:

Feta z ziołami w oliwie

 

  • 500g sera feta, pokrojonego na pół
  • 1 filiżanka mleka
  • 1,5 filiżanki wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka stołowa suszonych papryczek chili
  • 1 łyżka stołowa suszonego rozmarynu
  • kilka gałązek suszonego oregano
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Feta z ziołami w oliwie
Włóż ser do dużej miski z mlekiem i wodą, przykryj i wstaw do lodówki na noc. Odsącz ser i wylej zalewę. Włóż ser do słoika z czosnkiem, chili, rozmarynem, pieprzem i oregano. Zalej wszystko oliwą tak, aby ser został nią całkiem zakryty. Zakręć słoik i wstaw do lodówki. Tak przygotowany ser można przechowywać przez około 1 tydzień.

Tagi:

sery ser