Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Fileciki po Okocimsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Poporcjować piersi, wetrzeć w nie

Fileciki po Okocimsku

Składniki:

Fileciki po Okocimsku

 

Sposób przygotowania:

Fileciki po Okocimsku
Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Poporcjować piersi, wetrzeć w nie sól i pieprz, a następnie wycisnąć sok z połówki cytryny. Przykryć szczelnie folią i wstawić na pół godziny do lodówki.
Pieczarki sparzyć, obrać, pokroić i zalać resztą soku z cytryny.
Po pół godziny wyjąć piersi z lodówki, wrzucić do cebuli i podsmażyć tylko tyle, żeby mięso się zcięło. Następnie dolać piwo i pieczarki. Dusić pod przykryciem do momentu aż pieczarki i mięso będą miękkie. Na koniec zabielić śmietaną.