Sposób przygotowania:
Fileciki po Okocimsku
Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Poporcjować piersi, wetrzeć w nie sól i pieprz, a następnie wycisnąć sok z połówki cytryny. Przykryć szczelnie folią i wstawić na pół godziny do lodówki.
Pieczarki sparzyć, obrać, pokroić i zalać resztą soku z cytryny.
Po pół godziny wyjąć piersi z lodówki, wrzucić do cebuli i podsmażyć tylko tyle, żeby mięso się zcięło. Następnie dolać piwo i pieczarki. Dusić pod przykryciem do momentu aż pieczarki i mięso będą miękkie. Na koniec zabielić śmietaną.
Pieczarki sparzyć, obrać, pokroić i zalać resztą soku z cytryny.
Po pół godziny wyjąć piersi z lodówki, wrzucić do cebuli i podsmażyć tylko tyle, żeby mięso się zcięło. Następnie dolać piwo i pieczarki. Dusić pod przykryciem do momentu aż pieczarki i mięso będą miękkie. Na koniec zabielić śmietaną.