karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Filet drobiowy z makaronem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Brzmi pysznie i tak też smakuje

Filet drobiowy z makaronem i pieczarkami

Składniki:

Filet drobiowy z makaronem i pieczarkami

 

  • 4 pojedyncze filety (kurczak, indyk)
  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • makaron (np. świderki)
  • półtorej szklanki bulionu drobiowego
  • szklanka kremówki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy z makaronem i pieczarkami
Filety pokroić w plasterki (wielkość według uznania) posolić i popieprzyć. Zrumienić je na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyścić. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać, część zostawić do dekoracji. Makaron ugotować i odsączyć. Na tłuszczu ze smażenia filetów, zeszklić czosnek i cebulę. Włożyć pieczarki, wlać bulion i śmietanę. Dodać szczypiorek i przyprawić. Na talerzu ułożyć porcję makaronu, pokrojone mięsko i polać grzybkami w sosie. Posypać szczypiorkiem.