Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Filet drobiowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do takiego mięska, można dołożyć jeszcze paprykę

Filet drobiowy z pieczarkami

Składniki:

Filet drobiowy z pieczarkami

 

  • Filet z kurczaka -1 podwójny
  • pieczarki -0,5 kg
  • tłuszcz
  • przyprawa curry-0,5 opak
  • listek laurowy -1 szt
  • cebula -1 szt
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy z pieczarkami
Piersi z kurczaka umyć, osączyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, obsypać przyprawą curry, dusić do miękkości. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, udusić na tłuszczu. Do uduszonej cebulki dodać pieczarki, listek laurowy, sól i pieprz, dusić razem do wyparowania wywaru. Wszystko wymieszać z piersią z kurczaka, poddusić jeszcze razem z 5 minut. Podawać z ryżem