zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Filet kukurydziano - otrębowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Zwykły filet z kurczaka w mega chrupiącej panierce to smaczna propozycja na obiad. Do tego ulubione dodatki i super obiad podano.

Filet kukurydziano - otrębowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet kukurydziano - otrębowy

 

Sposób przygotowania:

Filet kukurydziano - otrębowy
Filety umyć, osuszyć i przekroić na dwie części. Każdą oprószyć sola i pieprzem. Płatki razem z otrębami zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do miski. Jajka rozbełtać z odrobiną soli w osobnym naczyniu i mąkę wysypać także na inne naczynie. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtaczać w mące, potem w jajku i na koniec w panierce. Kłaść kotlety na patelni i smażyć je na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Filet kukurydziano - otrębowy
Etap 1 przygotować panierkę do panierowania
Filet kukurydziano - otrębowy
Etap 2 kotlety obtaczać w mące potem w jajku
Filet kukurydziano - otrębowy
Etap 3 następnie panierować w panierce .
Filet kukurydziano - otrębowy
Etap 4 i smażyć na rumiano z obu stron .