oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moje filety w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo zdrowa panierka z mieszanką płatków.

Moje filety w płatkach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Moje filety w płatkach

 

Sposób przygotowania:

Moje filety w płatkach
Filety z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbijamy filety tłuczkiem do mięsa przez folie spożywczą ale n iezbyt cienko. Każdy filet mocno doprawić przyprawą do drobiu z kązdej strony. Przygotować panierkę, jajka rozbić do miseczki i z 1 łyżką wody roztrzepać widelcem. Filety panierować pierw w mące potem w jajku a na końcu w mieszance płatków. Rozgrzać tłuszcz na patelni dość mocno i układać na niej kotlety, smażymy na rumiano z każdej strony. Po usmazeniu układać na ręczniku papierowym tak aby się odsączyły z nadmiaru tłuszczu.
Moje filety w płatkach
Smażymy na dość mocno nagrzanym tłuszczu obracając co chwile .