Sposób przygotowania:
Filet kurczaka z dodatkiem bazylii
Filet rozbijam delikatnie.W miseczce ubijam całe jajka, dodaję rozkruszoną bazylię, przyprawy według uznania.Do ubitych jajek z przyprawami, wkładam fileta i odstawiam na około 1 godzinę.Po tym czasie, filet obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu filet podaję do obiadu z ziemniakami i dowolną surówką.Życzę smacznego.
![Filet kurczaka z dodatkiem bazylii Filet kurczaka z dodatkiem bazylii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-kurczaka-z-dodatkiem-bazylii-57481.jpg)
![Filet kurczaka z dodatkiem bazylii Filet kurczaka z dodatkiem bazylii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-kurczaka-z-dodatkiem-bazylii-57482.jpg)
![Filet kurczaka z dodatkiem bazylii Filet kurczaka z dodatkiem bazylii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-kurczaka-z-dodatkiem-bazylii-57483.jpg)
![Filet kurczaka z dodatkiem bazylii Filet kurczaka z dodatkiem bazylii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-kurczaka-z-dodatkiem-bazylii-57484.jpg)