Sposób przygotowania:
Filet kurkowo pomidorowy w śmietanie
Kurki rozmrozić, cebule i pomidory pokroić w kostkę. Filety umyć i każdy przekroić wzdłuż na pół po czym oprószyć solą i pieprzem i zostawić na 5 minut. Na dużej patelni rozgrzać trochę oleju. Kawałki filetów obtoczyć w mące i na gorącym oleju podsmażyć z obu stron. Podsmażone filety wyłożyć na talerz. Na patelnię, na której smażyły się filety wrzucić kurki pomidory i cebulkę i smażyć około 2 minuty. Podsmażone filety włożyć na patelnię do podsmażonych składników, zalać śmietaną, dodać sól i pieprz do smaku i dusić około 5 minut od momentu zagotowania ( śmietana zgęstnieje ). Gotową potrawę nakładać na talerze i na koniec posypać płatkami chili.
monikaT83
zewa
dzięki :)
Natala1210
zbysiowa
edytaha
zewa
kołczu
zewa
A tam dieta :)
evita0007
Pychaaaa z kurkami mmm :) ja tam nie będę się katować i nie trzymam diety ;) za to inni beda mnie mogli łatwiej przeskoczyć niż .... hihi :D
zewa
Ja mam to samo :)
kołczu
zewa napisał(a):