paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Filet w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filet kurczaka w marynacie z curry smażony najlepiej smakuje z ryżem

 Filet w curry

Składniki:

Filet w curry

 

  • 1 sztuka filet kurczaka
  • 1-2 łyżeczki PRZYPRAWA CURRY
  • sól do smaku
  • 1 łyżka sos sojowy
  • pieprz biały do smaku
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Filet w curry
Filet opłukać. Rozciąć nożem jeśli jest duży i lekko rozbić kawałki mięsa. Do miseczki wlać sos sojowy oraz 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać przyprawę curry oraz sól i pierz do smaku. Całość dobrze wymieszać. Marynatą natrzeć kawałki filetu i pozostawić na około 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyjąć i smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Filet najlepiej podać z ryżem.