Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Filet w mące kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki pomysł na rybę w chrupiącej panierce.

Filet w mące kukurydzianej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet w mące kukurydzianej

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet w mące kukurydzianej
Filety z ryby umyć, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb . Jajko rozkłócić widelcem na talerzu, zanurzyć w nim filety i wypanierować w mące lub bułce tartej. Filety smażyć na złoto z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni. Podawać np. z podsmażonymi ziemniakami/puree ziemniaczanym i surówką z kapusty.
Filet w mące kukurydzianej
Rybę zamoczyć w jajku, a następnie w mące.
Filet w mące kukurydzianej
Rybę smazyć na rozgrzanej patelni z olejem.