Sposób przygotowania:
Filet w sosie truskawkowo- balsamicznymETAP 1
Mięso myjemy i osuszamy. Gotowe dzielimy na mniejsze, zgrabne kawałki (około 8). Każdy kawałek delikatnie rozbijamy, nacieramy olejem, oprószamy przyprawą do kurczaka, świeżo mielonym kolorowym pieprzem oraz posypujemy igiełkami rozmarynu.
ETAP 2
Tak przygotowane mięso odstawiamy na około 30 minut do chłodu. Następnie wykładamy na rozgrzaną patelnię grillową. Filety smażymy z dwóch stron po około 4 minuty. Powinny delikatnie się zarumienić. Między czasie przygotowujemy truskawkowo – balsamiczny sos.
Etap 3
W miseczce łączymy ze sobą łyżkę płynnego miodu, łyżkę soku z cytryny, łyżkę oliwy i 2 łyżki octu balsamicznego.
ETAP 4
Truskawki przekrawamy na połowę, łączymy z sosem i doprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 5
Gdy mięso jest już miękkie dodajemy do niego przygotowany owocowy sos. Całość podgrzewamy razem około 2-3 minuty, by truskawki zmiękły. Danie zdejmujemy z ognia i podajemy!
LauraLaura
Magdalena88
niezły kąsek