paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Filet w sosie z pora z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smażone kawałki filetu bez panierki. Podane w pysznym sosie na bulionie i śmietanie z pora oraz chrzanu.

Filet w sosie z pora z chrzanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet w sosie z pora z chrzanem

 

  • filet z kurczaka 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • por biła cześć 1 sztuka
  • chrzan - ze słoika 1 łyżeczka
  • śmietana 200 ml
  • bulion 0,5 szklanki
  • masło 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Filet w sosie z pora z chrzanem
Pokrojony na porcję filet oprószyć do smaku solą i pieprzem i usmażyć.

Pokrojonego w plasterki pora podsmażyć na roztopionym maśle aby zmiękł.

Do pora dodać chrzan i wymieszać. Do pora wlać wymieszaną śmietanę z bulionem.

Całość zagotować, a następnie zmiksować blenderem.

Na koniec doprawić do smaku.
Filet w sosie z pora z chrzanem
Pokrojonego w plasterki pora podsmażyć na roztopionym maśle aby zmiękł.
Filet w sosie z pora z chrzanem
Do podsmażonego pora dodać chrzan i wymieszać.
Filet w sosie z pora z chrzanem
Wlać wymieszaną śmietanę z bulionem i zagotować.
Filet w sosie z pora z chrzanem
Pokrojony na porcję filet oprószyć do smaku solą i pieprzem i usmażyć.