Sposób przygotowania:
Filet z biało zielonym farszem
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Przez każdy filet zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Wierzch filetów oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane filety odstawić na 15 minut. Do miseczki wrzucić odsączone kostki sera i widelcem je rozgnieść. Następnie dodać kiełki, szczypior i kapary oraz doprawić pieprzem i chili. Farszu nie solić bo kapary i ser są wystarczająco słone. Wymieszać farsz, podzielić go na dwie części i napełnić nim filety. Zmiksowane płatki wymieszać z bułką tartą, jajka rozbełtać z odrobiną soli i przygotować mąkę. Na patelnię wlać olej i rozgrzać go. Każdy napełniony filet obtoczyć dokładnie w mące, potem zanurzyć w jajku i na koniec panierować w płatkach i lekko docisnąć. Filety smażyć z obu stron na nie za mocnym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Babciagramolka
zewa
Tak pozwoliłam, częstuj się. A kaparów kiedyś nie lubiłam. Teraz od czasu do czasu sobie kupię i dodaję właśnie do farszów.
Babciagramolka
Ja uwielbiam do tatara i sosu tatarskiego . A najbardziej smakują mi te oszukane czyli ,, polskie kapary z nasion nasturcji" -- w tym roku nie robiłam , a szkoda .
gusia1000