fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Filet z boczniakami i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sprawdzony przepis na obiad.

Filet z boczniakami i papryką

Składniki:

Filet z boczniakami i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z boczniakami i papryką
1. Mięso, papryki i boczniaki myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek kroimy w plasterki, a cebulę w pół plasterki. 2. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Mięso wkładamy na rozgrzany w głębokiej patelni olej, oprószamy przyprawami, dodajemy sos chili. Smażymy, mieszając. 3. Dodajemy warzywa i grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając. Mieszamy z ryżem i posiekaną natką pietruszki.