alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Filet z indyka smażony bez tłuszczu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso smażone bez grama tłuszczu i soli . Potrzebujemy do tego specjalnej patelni lub patelni grillowej.

Filet z indyka smażony bez tłuszczu

Składniki:

Filet z indyka smażony bez tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka smażony bez tłuszczu
Mięso myjemy, oczyszczamy i dokładnie osuszamy np ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy na porcje (ok 5 kawałków) i przyprawiamy z obu stron. Patelnię do smażenia bez tłuszczu dobrze nagrzewamy i wkładamy mięso. Smażymy ok minutę z jednej strony, przewracamy na drugą stronę i smażymy również minutę.Patelnię przykrywamy i dusimy ok 15-20 min. Smacznego :)

Tagi:

zioła indyk