Sposób przygotowania:
Filet z Indyka w Panierce
Filet z indyka myjemy i oczyszczamy z jakichkolwiek śladów tłuszczu, kości i kosteczek. Od spodniej strony fietu odcinamy ten kawalek mięsa przypominającego coś w rodzaju "płetwy". Filet oczyszczony kroimy na krzyż czyli 1 lub 2 razy wzdłuż mięsa i 1 raz wszerz( na pół). Teraz wszytskie te przyprawy mieszamy z bułką tartą i nasze mięsą obtaczamy w tej panierce. Następnie smażymy na oleju lub oliwie z oliwek. Podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Szybki sos śmietanywy możemy zrobić wlewając na patelnię max. 1/3 szklanki wody, dodajemy 1/2 kostki rosołowej knorr, śmietanę małą 18% i troszkę mąki mieszamy i mamy sos śmietanowy:) Najlepiej jest zrobić sos z resztek tego co zostanie na patelni od smażonych filetów. Nie podaję ile dokładnie czego dodać do bułki tartej z tego wzgledu, że każdy lubi inaczej mocniej przyprawione lub mniej. Mam nadzieję, że będzie smakowało.