gfm

gfm

Kucharz
[Przepisów: 7]

Filet z Indyka w Panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobre jest z ryżem lub kaszą do tego np. sos śmietanowy błyskawiczny( podany na dole) lub inny. Mięso bardzo suche ale to chuba logiczne.

Filet z Indyka w Panierce

Składniki:

Filet z Indyka w Panierce

 

  • Filet z Indyka
  • Bułka Tarta
  • Pieprz i Sól
  • Imbir mielony( najlepiej kamis)
  • Papryka mielona słodka/ostra( najlepiej kamis)
  • Kurkuma
  • Curry
  • Oregano( suszona najlepiej kamis)
  • Bazylia( suszona najlepiej kamis)
  • Majeranek( suszona najlepiej kamis)
  • Czosnek granulowany( najlepiej kamis)
  • Przyprawa do Indyka( najlepiej kamis)

Sposób przygotowania:

Filet z Indyka w Panierce
Filet z indyka myjemy i oczyszczamy z jakichkolwiek śladów tłuszczu, kości i kosteczek. Od spodniej strony fietu odcinamy ten kawalek mięsa przypominającego coś w rodzaju "płetwy". Filet oczyszczony kroimy na krzyż czyli 1 lub 2 razy wzdłuż mięsa i 1 raz wszerz( na pół). Teraz wszytskie te przyprawy mieszamy z bułką tartą i nasze mięsą obtaczamy w tej panierce. Następnie smażymy na oleju lub oliwie z oliwek. Podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Szybki sos śmietanywy możemy zrobić wlewając na patelnię max. 1/3 szklanki wody, dodajemy 1/2 kostki rosołowej knorr, śmietanę małą 18% i troszkę mąki mieszamy i mamy sos śmietanowy:) Najlepiej jest zrobić sos z resztek tego co zostanie na patelni od smażonych filetów. Nie podaję ile dokładnie czego dodać do bułki tartej z tego wzgledu, że każdy lubi inaczej mocniej przyprawione lub mniej. Mam nadzieję, że będzie smakowało.