Sposób przygotowania:
Filet z kapustą oraz paprykąI
1. Mięso myje, osuszam, usuwam błonki i kroję w małe plastry. Do mięsa dodaję olej, paprykę sodką, pieprz oraz sól. Dokładnie mieszam i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
II
2. Cebulę oraz czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodaję pokrojoną drobno kapustę kiszoną, liść laurowy, owoce jałowca, umytą, obraną z nasion i pokrojoną w drobne paseczki paprykę oraz pokrojonego pomidora w kostkę. Smażę mieszając około 10 minut.
4. Śmietanę doprawiam pieprzem oraz solą i łączę z drobno pokrojoną pietruszkę i następnie wlewam do kapusty, dwie minutki gotuję.
III
5. Warzywa łączę mięsem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
mocsłodkości