Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka faszerowany figą i camembertem
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy. W każdym filecie robimy nacięcie tak aby stworzyły kieszonkę. Każdy filet oprószamy solą i pieprzem.
Figi i camembert kroimy w kostkę mieszamy razem i tak przygotowanym farszem napełniamy kieszonki w filecie. (jeśli boimy się wypadnięcia farszu możemy spiąć mięso wykałaczkami ).
Każdy filet obtaczamy w mące, potem w rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej, smażymy na oliwie lub klarowanym maśle na złoty kolor. Filety serwujemy z ziemniakami i ulubioną surówką, smacznego
Figi i camembert kroimy w kostkę mieszamy razem i tak przygotowanym farszem napełniamy kieszonki w filecie. (jeśli boimy się wypadnięcia farszu możemy spiąć mięso wykałaczkami ).
Każdy filet obtaczamy w mące, potem w rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej, smażymy na oliwie lub klarowanym maśle na złoty kolor. Filety serwujemy z ziemniakami i ulubioną surówką, smacznego