Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Filet z kurczaka faszerowany figą i camembertem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Jeśli znudził się Wam tradycyjnie przygotowany filet z kurczaka proponuje nadziać go wyrazistym camembertem i słodką figą połączenie nie tylko dla koneserów.

Filet z kurczaka faszerowany figą i camembertem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z kurczaka faszerowany figą i camembertem

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka faszerowany figą i camembertem
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy. W każdym filecie robimy nacięcie tak aby stworzyły kieszonkę. Każdy filet oprószamy solą i pieprzem.

Figi i camembert kroimy w kostkę mieszamy razem i tak przygotowanym farszem napełniamy kieszonki w filecie. (jeśli boimy się wypadnięcia farszu możemy spiąć mięso wykałaczkami ).

Każdy filet obtaczamy w mące, potem w rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej, smażymy na oliwie lub klarowanym maśle na złoty kolor. Filety serwujemy z ziemniakami i ulubioną surówką, smacznego
Filet z kurczaka faszerowany figą i camembertem
Składniki potrzebne do przygotowania fileta faszerowanego serem i figą