luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Pierś kurczaka faszerowana grzybkami

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Polecamy dzisiaj pierś z kurczaka faszerowaną podsmażonymi leśnymi grzybami

Pierś kurczaka faszerowana grzybkami

Składniki:

Pierś kurczaka faszerowana grzybkami

 

  • na 2 osoby
  • pierś podwójna
  • 100 gr grzybków leśnych ugotowanych
  • 1 jajko
  • pół cebulki
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do drobiu
  • natka pietruszki
  • 3/4 szkl bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka faszerowana grzybkami
Pierś oczyścić odcięte skrawki mięsa pozostawić do nadzienia. długim nożem wyciąć otwór, ostrożnie by nie przeciąć drugiej strony ani boków. Grzybki obgotowane włożyć na patelnię i przysmażyć na odrobinie tłuszczu z cebulką i ścinkami mięsa. Nadzienie wystudzić dodać jajko i tartą bułkę oraz przyprawy do smaku. Łyżeczką nałożyć nadzienie do wydrążonych piersi. Obsmażyć porcje ze wszystkich stron, podlać bulionem i dusić ok 20 min pod przykryciem. podawać z warzywami z wody lub z dietetycznym beszamelem z mleka i mąki kukurydzianej.