Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka kaszą i grzybami nadziany
Suszone grzyby zamoczyć na 2-3 godziny i ugotować, osączyć, drobno posiekać. Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wywaru z grzybów.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por i startą na grubej tarce marchew. Wsypać ugotowaną kaszę i pokrojone grzybki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, ostrym nożem zrobić wzdłuż wgłębienie, natrzeć solą i pieprzem. Napełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami, włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą i oprószyć mieloną papryką.
Naczynie przykryć i włożyć na 45-50 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por i startą na grubej tarce marchew. Wsypać ugotowaną kaszę i pokrojone grzybki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, ostrym nożem zrobić wzdłuż wgłębienie, natrzeć solą i pieprzem. Napełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami, włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą i oprószyć mieloną papryką.
Naczynie przykryć i włożyć na 45-50 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.