Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z ryżem lub kaszą

Filet z kurczaka z cukinią

Składniki:

Filet z kurczaka z cukinią

 

  • 1/2 kg filet z kurczaka,
  • 1 szt cukinia,
  • 1 szt papryka,
  • 2 szt pomidory,
  • 1 szt por,
  • 1 łyżka szczypiorek usiekany,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki masło,
  • 1 łyżeczka przyprawa do gyrosa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z cukinią
Mięso umyć, pokroić na porcje, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do grosa, skropić oliwą i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie włożyć na rozgrzaną patelnię i usmażyć, przełożyć do rondla. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, zeszklić, wsypać pokrojoną w zapałkę paprykę i pokrojoną w plasterki cukinię i pomidory. Wszystko razem podsmażyć, połączyć z mięsem, wymieszać, przyprawić do smaku.