Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka nadziewany parówkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis na pyszny obiadek

Filet z kurczaka nadziewany parówkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z kurczaka nadziewany parówkami

 

  • 3 szt filet z kurczaka,
  • 3 szt parówki,
  • 6 plastrów boczek,
  • 1 pęczek szczypior,
  • 2 ząbki czosnek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 2 łyżki oliwa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka nadziewany parówkami
Filet z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Przez środek wzdłuż zrobić otwór cienkim nożem, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i oprószyć pieprzem. Do otworu w mięsie włożyć parówkę i kilka liści szczypioru, następnie z zewnątrz owinąć plasterkami boczku, spiąć wykałaczką i posmarować oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć do piekarnika. Piec w temp 190 stopni na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.
Filet z kurczaka nadziewany parówkami
Etap 1
Filet z kurczaka nadziewany parówkami
Etap 2