Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka nadziewany warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Filet z kurczaka z warzywami i marynowanymi pieczarkami to smaczne połączenie delikatnego mięsa i warzyw.

Filet z kurczaka nadziewany warzywami

Składniki:

Filet z kurczaka nadziewany warzywami

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka nadziewany warzywami

ETAP 1:

Filet z kurczaka nadziewany warzywami
W mięsie z kurczaka delikatnie naciąć kieszeń na nadzienie.

Filet umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, ostrym nożem naciąć kieszeń.

ETAP 2:

Filet z kurczaka nadziewany warzywami
Przygotowane mięso dokładnie natrzeć przyprawami i odłożyć w chłodne miejsce.

Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.

ETAP 3:

Filet z kurczaka nadziewany warzywami
Pokrojoną sałatę, pieczarki, paprykę, ser i kukurydzę przyprawić i wymieszać.

Sałatę, pieczarki i paprykę pokroić, wymieszać z kukurydzą, żółtym serem, szczyptą soli i pieprzu.

ETAP 4:

Filet z kurczaka nadziewany warzywami
Przygotowane mięso napełnić warzywnym farszem.

Napełnić kieszeń w mięsie, spiąć wykałaczkami.

ETAP 5:

Filet z kurczaka nadziewany warzywami
Spiąć wykłaczkami i przygotować mięso do pieczenia.

Włożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć mieloną papryką i polać olejem.

ETAP 6:

Filet z kurczaka nadziewany warzywami
Mięso co jakiś czas polewać powstałym sosem.

Przykryć i wstawić na 30-35 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.