gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Filet z kurczaka nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszne nadziewane pieczarkami filety z kurczaka

Filet z kurczaka nadziewany

Składniki:

Filet z kurczaka nadziewany

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka nadziewany
Filety z kurczaka lekko rozbijamy aby zrobiły się trochę płaskie, z każdego fileta robimy kieszonkę nadkrawając wzdłóż, przyprawiamy sola, pieprzem i paprykami w proszku. Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki i smażymy na oleju do miękkości, na drugiej patelni przysmażamy paprykę także do miękkości, paprykę możemy pokroić w paski lub kostkę. Gotowe warzywa mieszamy razem i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Takim nadzieniem nadziewamy obficie filety i obtaczamy w przygotowanym cieście naleśnikowym i obtoczonym w płatkach kukurydzianych. Smażymy pod przykryciem na oleju. Smacznego