Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka nadziewany wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filety z kurczaka można faszerować różnymi składnikami, wątróbka jest jednym z nim

Filet z kurczaka nadziewany wątróbką

Składniki:

Filet z kurczaka nadziewany wątróbką

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka nadziewany wątróbką
Filety z kurczaka umyć, w każdym filecie naciąć kieszeń. Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekana cebulkę i oczyszczona wątróbkę, chwilę poddusić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. W maszynce zmielić wątróbkę wraz z bułką i cebulą, dodać żółtka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, śmietanę i ubitą pianę z białek, wymieszać. Wycięte otwory w mięsie napełniać farszem, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące i smażyć na tłuszczu z obu stron. Włożyć do nagrzanego piekarnika i dopiekać przez 15 minut.