Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka w cieście kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Propozycja na kurczaka w słodkiej panierce

Filet z kurczaka w cieście kokosowym

Składniki:

Filet z kurczaka w cieście kokosowym

 

  • 1/2 szkl mąka,
  • 3 łyżki wiórki kokosowe,
  • 2 szt jaja,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki sos sojowy,
  • do smaku papryka ostra Prymat,
  • 1/2 kg filet z kurczaka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w cieście kokosowym
Mięso pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wsypać mąkę, wiórki kokosowe, wbić jajka, dodać rozgnieciony czosnek, paprykę mieloną, wlać sos sojowy i ubijając dolewać wodę aby ciasto nabrało konsystencji gęstej śmietany. na widelec nabijać kawałki mięsa, zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z sałatką.