Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka w kalafiorze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne i łatwe do przygotowania mięsko z kurczaka.

Filet z kurczaka w kalafiorze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w kalafiorze

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w kalafiorze
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę. Kalafior surowy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso zanurzyć w jajku wymieszanym z przyprawą uniwersalną, obtoczyć w kalafiorze. Włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piekarnika. Piec pod przykryciem około 35-40 minut w temp 190 stopni. Następnie usunąć pokrywkę i piec jeszcze przez 20 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Filet z kurczaka w kalafiorze
Umyte i osuszone mięso natrzeć przyprawami
Filet z kurczaka w kalafiorze
Surowy kalafior zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Filet z kurczaka w kalafiorze
Mięso zanurzyć w jajku z przyprawą i obtoczyć w kalafiorze
Filet z kurczaka w kalafiorze
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym przykryć i wstawić do piekarnika