Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna wersja fileta z kurczaka, tym razem z majonezem

Filet z kurczaka w majonezie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z kurczaka w majonezie

 

  • 4 szt filet z kurczaka,
  • 4 łyżki majonez,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 2 łyżeczki przyprawa kucharek,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 4 łyżki bułka tarta,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w majonezie
Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem, oliwą i roztartym czosnkiem. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Oprószyć przyprawą kucharek. Na każdy filet położyć łyżkę majonezu, posypać bułką tartą. Przykryć folią aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec. Pod koniec pieczenia usunąć folię i zrumienić.
Filet z kurczaka w majonezie
Etap 1
Filet z kurczaka w majonezie
Etap 2