Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w panierce serowej.
Mięso opłukać ( u mnie były to 3 plastry z dużych filetów-przecięte wzdłuż ) i osuszyć.Bardzo delikatnie rozbić, ale filety mają być dość grube.Oprószyć z jednej strony przyprawą do kurczaka. W jednej miseczce rozkłócić jajka ze szczyptą soli.Na drugą miseczkę wsypać bułkę tartą i starty na dość drobnej tarce ser.wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Panierować mięso kolejno w jajkach i panierce z bułki i sera.Docisnąć.Kłaść na rozgrzany olej.Posypać z jednej strony papryką mieloną.Smażyć z obu stron na średnim płomieniu.Ew. jeszcze posolić. Podałam z ziemniakami z wody i mizerią.Mięsko pozostało soczyste w środku a panierka była pyszna.
Natala1210
ptysiu