Filet z kurczaka w słoneczniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

tradycyjny kotlet najlepiej smakuje z frytkami

Filet z kurczaka w słoneczniku

Składniki:

Filet z kurczaka w słoneczniku

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w słoneczniku
1. Piersi umyć, osuszyć, a następnie pokroić wzdłuż, aby uzyskać 4 kotlety. Mięso lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem oraz papryką. Na jeden talerz wsypać mąkę, na drugim rozkłócić jajka, a na trzeci wysypać bułkę tartą i ziarenka słonecznika najlepiej w proporcji 1:3.filety obtoczyć w mące, jajkach oraz słoneczniku z dodatkiem bułki tartej, lekko dociskając i usmażyć na rozgrzanym oleju. Potrawę podawać najlepiej z frytkami i sosem czosnkowym.